A Tragor Ignác Múzeum Márton-napi rendezvényén a Rubra étterem chefje állított össze egy különleges, ínyenc menüt, amihez a Lingvay pincészet új borait párosították. Mindeközben megelevenednek a korabeli város nevezetes alakjai, akik számos boros anekdotához nyújtottak alapanyagot.
Váci Zweigelt Rose
(száraz, behízelgően gyümölcsös, érett szamócára emlékeztető üde rosé bor)
Libatepertőkrém pirítóssal fermentált zöldségekkel, sajtokkal
„Gerinc” Rajnai rizling bora
(intenzív hárs és virágillatú, könnyed és igazán gyümölcsös bor)
Roston sült libamáj házi kaláccsal és füge lekvárvárral
„Credo” Pinot Noir
(könnyű, de tartalmas vörös bor, amely illatában elegáns, ízében piros bogyós gyümölcsöket idéz)
Konfitált libacomb és sült libamell hagymás tört burgonyával, párolt káposztával és szilva zselével
“Violám” Kékfrankos vörösbor
(közepesen testes, ízvilágában a fekete szeder, áfonya és meggy keveredik, de finoman kávé illetve csokoládés jegyek is megjelennek)
Vörösboros csokoládé pohárkrém Tonkababbal
Ára: 21.000 Ft/fő
Regisztráció és elővétel szükséges!
Regisztrálni lehet az info@muzeumvac.hu-n.
Elővétel a Rubra Étteremben november 6-ig (K-Szo: 12.00 – 22.00, V: 12.00 – 17.00)!