2020. október 26., hétfő   Dömötör napja


Mozaik Múzeumtúra a Tragor Ignác Múzeumban is!
2014. február 3. - 2014. szeptember 1. Események
Mozaik Múzeumtúra egy, az Örökség Kultúrpolitikai Intézet által megvalósított, a Nemzeti Kulturális Alap által támogatott nagyszabású múzeumnépszerűsítő program, amelynek elsődleges célja, hogy növelje a hazai múzeumok és kiállítóhelyek látogatottságát, megismertesse a szélesebb nyilvánossággal a magyarországi múzeumok sokszínű kulturális kínálatát. A 7 régió 300 múzeuma és kiállítóhelye bevonásával megvalósuló projekt egy élményekben gazdag játékra invitálja az érdeklődőket. A "túrán" résztvevők még tovább játszhatnak, a programot szeptember 1-ig meghosszabbították!

A program keretében készült egy reprezentatív kiadvány, amelyben a kiválasztott múzeumokról összeállított szócikkek mellett, a múzeumokról készült fotók is helyet kapnak.

A program egyik leghangsúlyosabb eleme a matricagyűjtő játék. A játék során annak résztvevői a kijelölt terjesztési pontokon (Alexandra könyvesboltokban, részt vevő múzeumokban) juthatnak hozzá a múzeumokról készült fotókat ábrázoló matricákhoz, valamint a gyűjtőfüzetekhez - ez utóbbiból 7 féle készült (régiónként). A matricagyűjtő füzetbe a múzeumokban készült belső fotókat ábrázoló matricák illeszkednek. A matricákhoz - az adott múzeumba történő belépésre feljogosító jegy megvásárlását, valamint a Mozaik Múzeumtúra gyűjtőfüzet felmutatását követően –  a résztvevő múzeumokban, az intézmények pénztáránál lehet majd ingyenesen hozzájutni. A Memento Mori Kiállítóhely ismertetője és matrica-helye a Közép-Magyarország régiós gyűjtőfüzetben található. Aki nem tudja felkeresni valamennyi múzeumot és kiállítóhelyet, vehet matricacsomagot is.

Nézze/nézd meg a Memento Mori Kiállítást és kérje/kérd a kiállításhoz tartozó matricát a kiállítóhely pénztárában! 

További információk a http://www.mozaikmuzeumtura.hu/ oldalon és a Mozaik Múzeumtúra facebook-oldalán.


Mellékelt képek:

A Tragor Ignác Múzeum honlapja • Grafikai tervezés: Arcus Stúdió • Webfejlesztés: DunaWeb Kft.
A weblap Várady Róbert: Cyber térben (2008) című festménye felhasználásával készült.