2020. október 29., csütörtök   Nárcisz napja


HÁZHOZ MEGY A MÚZEUM! A trianoni békeszerződés 100. évfordulójára rendezett „Trianon - Magyarország – Vác” című emlékkiállításunkat, amely nyáron a 100 évvel ezelőtti események váci vonatkozásait is bemutatta, a Múzeumok Őszi Fesztiválja alatt most vándorkiállítás formájában is elérhetővé tesszük a helyi és a környező iskolák számára.

Trianon - Magyarország - Vác
2020. június 19-28. között volt látogatható Vácon, az elefántos házban (Március 15. tér 23.) a trianoni békeszerződés 100. évfordulójára rendezett „Trianon - Magyarország – Vác” című emlékkiállításunk, amely a 100 évvel ezelőtti események váci vonatkozásait is bemutatta.
A Múzeumok Őszi Fesztiválja alatt most vándorkiállítás formájában is elérhetővé tesszük a tárlatot a helyi és a környező iskolák számára. A tárlat mellett a pedagógusok számára felkészítő foglalkozást biztosítunk, mely után lehetőségük nyílik a kiállításhoz kapcsolódó foglalkozás megtartására, illetve igény szerint a kiállítás kurátorai is tartanak az iskolai helyszíneken ingyenes múzeumpedagógiai foglalkozást. A kiállítás elsősorban állítható tablókat tartalmaz, így ezek kisebb iskolai aulában, közösségi térben is könnyen elférnek.
A kiállítás kölcsönzése ingyenes, a szállítást kell egyedül a fogadó intézménynek biztosítania.
A vándorkiállítás a Múzeumok Őszi Fesztiválja alatt, 2020. szeptember 28-november 11. között igényelhető.
Információ, igénylés Kis Bernadett múzeumpedagógusnál: kis.bernadett@muzeumvac.hu; 06 30 555 7306.
Örömmel várjuk megkeresésüket!


Mellékelt képek:

A Tragor Ignác Múzeum honlapja • Grafikai tervezés: Arcus Stúdió • Webfejlesztés: DunaWeb Kft.
A weblap Várady Róbert: Cyber térben (2008) című festménye felhasználásával készült.